Albums / Sprookjes.jurken.van papier / detail 1 jurk, gedicht & knoopjes

Installatie van drie papieren jurken en drie tassen van papier. disco-motortjes, ketting, antiek houten knaapjes, papier, parels, kant, knoopjes, krant, ongebleekt katoen & naaigaren. en een paar verloren, maar terug gevonden vleugels.

Geëxposeerd in o.a. De Toren van Babel. Open Vlampijpateliers. Atelier-route Utrecht. Design-winkel in Amersfoort. Tijdens de groeps-expositie van Vlampijpateliers in het stadhuis van Utrecht & tijdens de eindexpositie in Het Gebouw tijdens mijn periode daar als Artist in Residence bij De Vrijstaat.

(1 jurk met tas is verkocht. De andere twee sets zijn nog beschikbaar)

Sprookjes.jurken.van papier

Er was eens... een oud sprookjesboek in de regen op straat die werd gevonden door een kunstenares. Zij droogde zijn bladen en smeerde ze in met lijm. Zacht drukte zij de bladen op stof. Nadat de bladen goed gedroogd waren maakte zij er jurken van. Het werden drie jurken & drie tassen van de bladzijden van een sprookjesboek. Met nog een stukje poëzie, wat afgeworpen vleugels, met mooie witte knoopjes & een stuk oud kant en een oude krant ontstonden de drie jurken en bijpassende tassen. Samen vormden ze een installatie van langzaam ronddraaiende verhaal-kostuums. Gemaakt voor een expositie op de 10e verdieping van De Toren van Babel in Utrecht. Door het ronddraaien van de jurken lijken de letters als het ware opnieuw tot leven te komen om nieuwe verhalen de wereld in te sturen. Door de grote glazen ramen op de tiende verdieping van De Toren van Babel strooien de letters woorden, de woorden nieuwe zinnen en de zinnen verse verhalen uit over Utrecht. Marleen Huijing, 2007-2014